kısaca:

İstesem de es geçemediğim -bazen gereksiz- detaylarla, başımı göğe erdirmeyecek tespitlerle, güncel haberleri tiye alan veya eleştiren yorumlarla, mehmet ali birand kıvamındaki saçma zembelek monologlarla, yaşadığım, yaşanıldığına şahit olduğum veya yaşanabileceğine inandığım aşklara dair şiirlerle, bir köre aşkın rengini soracak kadar edepsiz, diğer yandan o körün kendinden çok emin bir tonda cevap vermesi kadar da çelişkili makalelerle, şakalarla ve komikliklerle, elimden geldiğince dişe dokunur konular üzerinden hayata dokunmaya çalışacağım bu yere hoşgeldin.

Yazı başlıklarına aldanmadan önyargısız, yaftasız, tarafsız ve kaygısız bir hamle yap şimdi ve içlerinden bir tanesini oku!

15 Aralık 2012 Cumartesi

Thomas Ediz Hun


"Ampulü Ediz Hun bulmuştur." 



















Bir Türk, icadıyla yıllardır tüm dünyanın aydınlanmasını sağlıyor. Vay be.. En büyük Türkler! Yaşasın Atatürk!

Şöyle ki:
Çocukluğumda (ve hala da) bir şeyleri bulan (icat eden keşfeden vs) adamların vesikalık çekilmiş ve "başardım işte!" bakışı attıkları fotoğrafı olur düşüncesi vardı bende. İşte 'ampulü bulduktan sonraki Ediz Hun' fotoğrafıyla karşılaşmam da bu inancın tavan yaptığı günlerden birinde oldu, sabahın körü dahaca. Gazetenin (son havadis) resimlerine (gazeteler resimlerinden dolayı cezbediyor tabi o yaşlarda) bakarken, filmlerden tanıdığım Ediz Hun ile ilgili bir haber var ve haberin tabi ki kenarına yerleştirilmiş bir de vesikalık fotoğrafı... Ediz hun olduğunu tahmin ettiğim fotoğraftaki aktristi (soldan sağa 7 harflı :p) teyit etmek için anneme sordum, o da kahvaltı hazırlama telaşıyla tabi ki "Edisun" dedi bir çırpıda.

O an hemen saksı çalıştı:
Ediz Hun'un bir şeyi icat etmiş bakışlı fotoğrafını gazetede görmeden önce de hafızamda bir yerlerde bulunan "Ampulü Edison bulmuştur!" bilgisiyle bütünleşince annemin cevabı ve Ediz Hun'un gazetedeki "başardım işte!" fotoğrafı.. Üzerine bir çocuğun hayal gücü eklenince çok da güzel bulmuştur ampulü Ediz abi.

 Hatta ampulü bulduktan sonra gazetelere verdiği resmi de şuydu galiba:


Hiç yorum yok: